در چه سنی لمینت دندان کنیم؟

لمینت دندان یکی از موثرترین و متداول‌ترین روش‌های زیبایی ترمیمی است. افراد در سنین مختلف ممکن است به انجام لمینت نیاز پیدا کنند اما آیا واقعا می‌توان برای همه سنین لمینت انجام داد؟ واقعیت این است از لحاظ فنی در بیش‌تر سنین امکان انجام لمینت وجود دارد اما لمینت روشی است که بیش‌تر به بزرگسالان توصیه می‌شود. در ادامه در مورد اینکه بهترین سن برای انجام لمینت دندان چه سنی است صحبت خواهیم کرد.

لمینت دندان چیست؟

در ابتدا بهتر است کمی با این روش موثر زیبایی آشنا شوید. لمینت دندان در حقیقت یک روکش نازک است که معمولا از جنس سرامیک (به اصطلاح تخصصی‌تر، پرسلن) از دندان‌های فرد قالب گیری شده و ساخته می‌شود. پیش از قرارگیری این روکش دندان‌های فرد مقداری تراشیده می‌شود سپس با استفاده از نوعی چسب مخصوص روکش‌ها چسبانده و تا خط لثه، فیکس می‌شوند. علت تراشیدن دندان این است که لمینت بتواند بهتر بر روی آن قرار بگیرد.

لمینت روشی است که برای برطرف کردن مشکلاتی نظیر شکستگی یا تغییر رنگ دندان‌ها استفاده می‌شود. در مواردی که بین دندان‌های فرد فاصله وجود داشته باشد نیز لمینت کارساز است. در واقع لمینت با پوشاندن عیوب دندان‌ها ظاهری یکدست و زیبا به آنان می‌بخشد.

آیا می‌توان لمینت دندان را برای سنین مختلف انجام داد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که پس از بزرگسالی و رشد کامل دندان‌ها و فکین، امکان انجام لمینت در هر سنی وجود دارد. در مورد زمان پیش از رشد کامل، نمی‌توان پاسخ مثبت داد. شروع سن مناسب برای انجام لمینت، برای بانوان ۱۸ سالگی و برای آقایان ۲٠ سالگی است البته این اعداد میانگین هستند و در صورت فراهم بودن شرایط انجام لمینت به تشخیص دندانپزشک متخصص لمینت، در سنین پایین‌تر نیز انجام آن مانعی ندارد.

خوب است بدانید که لمینت یک روش تهاجمی است و انجام آن، نیازمند صرف وقت و هزینه بسیاری است. بنابراین برای بزرگسالان، سنی است که واقعا به آن نیاز پیدا کرده باشند.

در چه سنی لمینت دندان کنیم؟

لمینت دندان در کودکی

با شنیدن نام دندان و کودکی، بدون شک دندان شیری جزو اولین مواردی است که به ذهن افراد خطور می‌کند. انجام لمینت بر روی دندان‌های شیری که قرار است به زودی از بین بروند؛ چندان امری منطقی و عقلانی نیست.

از طرفی دیگر، همانطور که گفته شد برای نصب لمینت باید دندان‌های فرد تراشیده شوند. دندان‌های شیری و حتی دائمی کودکان در این سنین بسیار ضعیف است و مینای آن تحمل تراش خوردن را ندارد. مینای غیر مستحکم این دندان‌ها دلیل دیگری برای این واقعیت است که کودکی بدترین سن انجام لمینت دندان است!

خوب است بدانید که لمینت یک روش عمری است. از لحظه‌ای که دندان‌های افراد برای نصب لمینت تراشیده می‌شوند دیگر بازگشتی به دندان‌های طبیعی وجود ندارد. منظور از غیر قابل بازگشت بودن این روش این است که دندان‌های تراشیده شده تا ابد به لمینت احتیاج خواهند داشت. بنابراین انجام چنین روش غیرقابل بازگشتی برای کودکان به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

بهترین راهکار برای حل مشکلات دندان و حتی فک کودکان، ارتودنسی است. کودکی بهترین دوران برای انجام ارتودنسی دندان است به همین خاطر به جای لمینت، برای این سنین پیشنهاد می‌شود تا ارتودنسی‌ای کاملا حرفه‌ای و اصولی انجام شود تا علاوه بر درمان مشکلات فعلی، از مشکلات آینده نیز جلوگیری شود.

لمینت دندان در نوجوانی

بدون شک در نوجوانی دیگر خبری از دندان‌های شیری نیست اما همچنان دوران نوجوانی، دوران مناسبی برای انجام لمینت به حساب نمی‌آید. دلیل این مسئله این است که در این دوران رشد کامل دندان‌ها و فکین اتفاق نیافتاده است و انجام لمینت دندان در چنین شرایطی می‌تواند باعث مشکلات شدیدی شود.

اولین مشکلی که ممکن است انجام لمینت در این سنین به وجود آورد؛ جا به جایی واحدهای لمینت است. واحدهای لمینت که یک به یک بر روی دندان‌ها تا خط لثه قرار می‌گیرند ممکن است در اثر تغییر اندازه فک و دندان‌ها، جا به جا شوند و از خط لثه فاصله بگیرند. واقعیت این است که جا به جایی واحدهای لمینت علاوه بر داشتن تاثیر منفی بر زیبایی لمینت، از لحاظ بهداشت و سلامت دندان‌ها نیز خطرناک به حساب می‌آید.

در چه سنی لمینت دندان کنیم؟

دلیل خطرناک بودن این اتفاق این است که در صورت فاصله ارفتن لمینت از خط لثه، فضایی پدید آورده می‌شود که امکان پاکسازی آن وجود ندارد. این فضا رفته رفته به محلی برای تجمع انواع باکتری و جرم تبدیل می‌شود. نتیجه این مسئله انواع عفونت‌های شدید خواهد بود که گاهی تا حد ورود عفونت به خون نیز می‌تواند پیش رود. از طرف دیگر اگر فرد به موقع برای درمان عفونت اقدام کند؛ باید واحد لمینت مربوط به دندان عفونت کرده او برداشته شود و سپس چسبانده شود. بنابراین در هر نظر جا به جایی واحدها یک مسئله چالش برانگیز خواهد بود که احتمال رخ دادن آن در دوران نوجوانی بسیار بالاست.

از دیگر مشکلاتی که در اثر لمینت دندان در نوجوانی و حتی جوانی (پیش از رشد کامل دندان‌ها و فکین) به وجود می‌آید؛ انحراف فک و رویش غیر طبیعی دندان‌ها است. در واقع استفاده از یک روش تهاجمی مانند لمینت می‌تواند بر رشد دندان‌ها و دو فک افراد، تاثیر منفی داشته باشد.

بنابراین انجام لمینت دندان در این دوران، از نظر سلامتی و زیبایی نه تنها کمک کننده بلکه بسیار مضر خواهد بود. اگر ظاهر دندان‌ها برای افراد در این دوره به حدی غیر قابل تحمل شود که نتوانند تا بزرگسالی صبر کنند؛ پیشنهاد می‌شود که از روش کامپوزیت به جای لمینت استفاده کنند. در این روش که از ونیرهای کامپوزیتی به جای لمینت‌های سرامیکی استفاده می‌شود؛ نیازی به تراشیدن دندان‌ها و مشکلات ناشی از آن نخواهد بود. البته به عنوان یک قاعده کلی باید گفت که انجام روش‌های زیبایی ترمیمی پیش از اتمام دوران رشد، چندان توصیه نمی‌شود.

لمینت دندان در بزرگسالی

پس از ۱۸-۲٠ سالگی که با توجه به جنسیت و ویژگی‌های خاص افراد متغییر خواهد بود؛ هر سنی که افراد احساس کنند با انجام لمینت به زیبایی دندان‌ها و چهره‌ها آنان افزوده می‌شود بهترین سن انجام لمینت به حساب می‌آید.

در این دوران دیگر دندان‌های شیری به خاطره‌ها پیوسته‌اند؛ مینای دندان‌های افراد از استحکام کافی برای تراشیده شدن و نصب لمینت برخوردار هستند؛ رشد متوقف شده و این مسئله نگرانی‌های مربوط به مشکلات سلامتی و زیبایی را از بین می‌برد. به محض این‌که وارد دنیای بزرگسالی شدیو؛ شما در بهترین سن برای انجام لمینت دندان قرار دارید.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *