نوزادان سلول هایی را در بدن مادر جا میگذراند تا برای بارداری های آینده آماده باشد

به گزارش آرمان زنان به نقل از مدیسین نت کارشناسان می گویند این تحقیق که بر روی موش های آزمایشگاهی انجام شده است، رویکرد جدیدی را در مورد یک معمای قدیمی ارائه می دهد: چرا سیستم ایمنی یک زن باردار به جنین، که اساساً یک مهاجم خارجی است، حمله نمی کند؟

دانشمندان به طور کامل نمی دانند که این چگونه کار می کند. اما یافته‌های جدید حاکی از آن است که وقتی یک زن بارداری سالمی داشته باشد، آن جنین مقداری کمی از سلول‌ها را از خود به جای می‌گذارد که به حفظ محیط برای بارداری بعدی کمک می‌کند.

به گفته محقق ارشد دکتر سینگ وی استاد مرکز پزشکی بیمارستان کودکان سینسیناتی، امید است که تحقیقاتی مانند این در نهایت به راه هایی برای جلوگیری از عوارض بارداری منجر شود – از جمله پره اکلامپسی، زایمان زودرس و مرده زایی-.

دکتر لیندا راندولف، رئیس ژنتیک پزشکی در بیمارستان کودکان لس آنجلس (در این مطالعه شرکت نداشت) گفت: درک اینکه چگونه سیستم ایمنی مادر با موفقیت جنین را می پذیرد، راهی برای یافتن علل عوارض بارداری است.

او گفت اگر تحقیقات آینده مکانیسم های مشابه را در انسان تایید کند، می تواند پیامدهای مهمی برای جلوگیری از این عوارض، از جمله از دست دادن جنین ، وجود داشته باشد.

این یافته‌ها – که در 22 سپتامبر در مجله Science منتشر شد – بر اساس موش‌های آزمایشگاهی است، زیرا بدیهی است که مطالعه بارداری آنها بسیار آسان‌تر است. اما به گفته وی، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این نتایج می‌تواند برای بارداری‌های انسانی نیز صادق باشد.

به علاوه، او خاطرنشان کرد همه گونه ها در مورد تولید مثل با چالش یکسانی روبرو هستند: چگونه بدن ماده از طرد جنین جلوگیری می کند؟

تحقیقات جدید دو پدیده جالب را به هم متصل می کند. یکی از آنها به نام میکروکیمریسم جنینی شناخته می شود که در آن تعداد کمی از سلول های جنینی از رحم خارج شده و در بافت های مختلف بدن مادر ساکن می شوند. محققان مدت‌هاست که می‌دانند این اتفاق می‌افتد (و سلول‌های مادر نیز به فرزندان می‌رسند).اما کاملاً مشخص نیست که آن سلول‌های جنینی پس از استقرار در بافت‌های مادر چه می‌کنند.

تیم وای در مطالعه ای در سال 2012 در Nature منتشر شد کشف کرد که پس از یک بارداری سالم، بدن مادر ذخیره طولانی مدت سلول های T محافظ را حفظ می کند – سلول هایی که جنین بعدی تولید شده توسط همان زوج را تشخیص می دهند و به سرکوب واکنش سیستم ایمنی کمک می کنند. این ذخیره سلولی، در واقع، می تواند سال ها پس از اولین تولد حفظ شود.

سوال این بود که چگونه؟ سلول‌های ایمنی «حافظه» اغلب برای نگهداری خود به نوعی قرار گرفتن در سطح پایین با مهاجم خارجی نیاز دارند.یافته های جدید پاسخی را ارائه می دهد: میکروکیمریسم جنین.

آن دسته از سلول های جنینی که از اولین بارداری باقی مانده اند، به حفظ محیط ایمنی “دوستانه” برای خواهر یا برادر آینده که از همان پدر هستند کمک می کند. هرچند داستان به همین جا ختم نمی شود.

تحقیقات جدید نشان می دهد که پس از بارداری بعدی، سلول های آن جنین به طور کامل سلول های خواهر یا برادر بزرگتر در بدن مادر را جابجا می کند. اما مجموعه کوچکی از سلول‌های T مفید از هر بارداری زنده می‌مانند تا برای بارداری بعدی فعال شوند.

به گفته وای، یافته‌ها با الگوهایی که در عوارض بارداری انسان مشاهده می‌شود مطابقت دارد: آنها در بارداری اول شایع‌تر هستند، اما اگر بارداری اولیه سالم باشد، احتمال بروز عوارض در دفعه بعد حتی کمتر می‌شود.

در مقابل، اگر زنی دچار عارضه‌ای مانند پره اکلامپسی، زایمان زودرس یا مرده‌زایی شود، خطر ابتلا به آن عارضه در بارداری‌های بعدی بیشتر از حد متوسط است.

وای گفت: یافته های جدید یک سوال مهم را مطرح می کند: اگر سیستم ایمنی مادر یک بارداری سالم را به یاد آورد، آیا خاطره یک بارداری پیچیده را نیز حفظ می کند؟

به گفته وای، اگر بتوان آن را حل کرد، می‌تواند به راه‌هایی برای جلوگیری از عوارض بارداری مکرر منجر شود.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *