علائم اولیه بارداری چیست؟ ۱۳ نشانه بارداری که به تشخیص آن کمک می‌کند

علائم بارداری گاهی زودتر از این‌که عادت ماهانه به تعویق بیفتد در خانم‌های باردار مشاهده می‌شوند که به آن‌ها علائم اولیه بارداری می‌گویند.

این نشانه‌ها از طریق بررسی وضعیت خلقی و جسمی قابل مشاهده هستند. برای شناخت علائم اولیه بارداری قبل از هر چیز باید بدانید که این نشانه‌ها از فردی به فرد دیگر و حتی از بارداری به بارداری دیگر متفاوت هستند.

خانم‌هایی با علم به این علائم می‌توانند وضعیت جسمی خود را بررسی کنند تا برای مراقبت‌های لازم اقدامات اولیه را انجام دهند. برای شناخت علائم اولیه بارداری با ما در این مجله از درمانکده همراه شوید.

زمان شروع بارداری

نکته جالب و کمی عجیب این است که هفته اول بارداری بر اساس تاریخ آخرین قاعدگی در نظر گرفته می‌شود. به این معنی که آخرین قاعدگی خانم آبستن، هفته اول بارداری در نظر گرفته می‌شود؛ با وجود این‌که در آن زمان فرد باردار نیست. به همین دلیل، ممکن است در چند هفته اول بارداری علائمی مشاهده نشود.

شایع‌ترین علائم اولیه بارداری چیست؟

همان‌طور که گفتیم هرکس علائم اولیه بارداری متفاوتی را در زمان‌های مختلف تجربه می‌کند؛ نباید بارداری خود را با بارداری فرد دیگر و حتی حاملگی قبلی خود مقایسه کرد. شایع‌ترین نشانه‌های اولیه بارداری که ممکن است فرد تجربه کند عبارت‌ است از:

  • عقب افتادن عادت ماهیانه: شایع‌ترین و بارزترین علامت بارداری، پریودنشدن فرد است. هنگامی که لقاح رخ می‌دهد، بدن هورمون‌هایی تولید می‌کند که مانع تخمک‌گذاری و ریزش‌پوشش داخلی رحم می‌شود؛ به این معنی که چرخه قاعدگی متوقف می‌شود و خانم باردار تا زمان تولد نوزادش پریود نخواهد شد.

اما پریودنشدن همیشه علامت مثبت‌بودن بارداری نیست؛ زیرا گاهی به دلیل استرس، ورزش زیاد، رژیم غذایی، عدم تعادل هورمونی و سایر عوامل ممکن است پریودهای نامنظم رخ دهند یا حتی فرد پریود نشود.

  • تکرر ادرار: در مواردی قبل از اینکه پریودی عقب بیفتد، فرد تکرر ادرار پیدا می‌کند. این تکرر ادرار در دوران بارداری به دلیل خون‌رسانی بیشتر بدن به اعضای مختلف آن است. به همین دلیل کلیه‌ها نیز خون را بیشتر از قبل تصفیه می‌کنند و مواد فیلتر شده به‌صورت ادرار از بدن خارج می‌شوند.
  • احساس خستگی: بسیاری از بانوان در اوایل بارداری خود احساس ضعف و خستگی شدیدی می‌کنند. این احساس در طول ۱۲ هفته اول بارداری رایج است که به دلیل سطح بالای هورمون پروژسترون در زنان رخ می‌دهد.

احساس خستگی نیز همچون دیگر علائم اولیه بارداری در سه ماهه دوم (پس از هفته ۱۳ بارداری) بهبود می‌یابد. البته در مواردی این حس خستگی در سه ماهه سوم بازمی‌گردد.

  • حالت تهوع (تهوع صبحگاهی): حالت تهوع در هر زمان از روز یا شب و در اوایل بارداری (۲ هفته پس از بارداری) اتفاق می‌افتد. البته همه زنان باردار حالت تهوع ندارند؛ بانوان بارداری نیز که حالت تهوع دارند درجات مختلفی از آن را تجربه می‌کنند.

برخی حالت تهوع را احساس می‌کنند و هرگز استفراغ نمی‌کنند؛ اما حدود نیمی از بانوان باردار که حالت تهوع دارند، استفراغ می‌کنند. این نشانه در دوران بارداری به‌نسبت طبیعی قلمداد می‌شود؛ اما در صورت کمبود مواد مغذی و مایعات فرد باردار درگیر عارضه هایپرامسیس گراویداروم (Hyperemesis Gravidarum) می‌شود.

  • حساسیت سینه‌ها ( احساس درد و تورم): سینه‌ها در هنگام بارداری به دلیل تغییرات هورمونی حساس ‌می‌شوند. درد آن‌ها شبیه احساس درد سینه‌ها قبل از پریود است. این درد موقتی است و زمانی که بدن به هورمون‌های بارداری عادت کند، کاهش پیدا می‌کند.

آرئول‌ها (ناحیه اطراف نوک پستان) نیز ممکن است در بارداری تیره‌ و بزرگ‌تر شوند. علاوه بر این سینه‌ها بزرگ‌تر از قبل می‌شوند.

  • افزایش دمای بدن در اوایل بارداری: زمانی که باردار هستید، ممکن است دمای پایه بدن شما بالاتر برود. در این مدت، آب فراوانی بنوشید و با احتیاط و نظر پزشک ورزش کنید.
  • افزایش ضربان قلب در اوایل بارداری: در حدود هفته‌های ۸ تا ۱۰ بارداری، قلب سریع‌تر و شدیدتر خون را پمپاژ می‌کند. تپش قلب و آریتمی از نشانه‌های قابل اعتماد در بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق می‌افتد.
  • ترشحات بارداری: ترشحات زنان در زمان بارداری تغییر می‌کند. این ترشحات شیری‌رنگ و غلیظ هستند.البته اگر این ترشحات به رنگ زرد یا سبزی بودند و بویی ناخوشاید از آن استشمام کردید بلافاصله باید به پزشک مراجعه شود.
  • یبوست: یبوست علامت شایعی بین بانوان باردار است که گاهی نیاز است که دارو مصرف شود.

با وجود این علائم باز هم تنها راه مطمئن برای تشخیص بارداری، انجام آزمایش بارداری یا انجام سونوگرافی توسط پزشک در زمان مناسب است.

<image: https://cdn.triboon.net/media/online_editor/tmp_images/0621e789-6ed8-4208-b2fe-bd50a7f5817d.jpg>

علائم اولیه بارداری کمتر شایع

برخی علائم اولیه بارداری چندان شایع نیستند؛ اما همچون نشانه‌های رایج در برخی افراد رخ می‌دهند و علامت بارداری است. این علائم شامل موارد زیر هستند:

  • لکه‌بینی: لکه‌بینی خون‌ریزی لانه‌گزینی در پوشش داخلی رحم است. این خون‌ریزی میزان محدود و کمی نسبت به پریودی دارد، اگرچه در مواردی نشانه بدی است. تقریبا در زمان عادت ماهانه شروع می‌شود و شبیه به قطرات خون یا ترشحات قهوه‌ای رنگ است. این لکه‌بینی برای چند روز یا حتی چند هفته ادامه دارد.
  • هوس غذایی: میل به غذا در اوایل بارداری پیچیده می‌شود. گاهی برخی از افراد هوس خوردن غذاهای خاص دارند، در موارد دیگر فرد دائما احساس گرسنگی می‌کند. در مواردی برخی از غذاها و طعم ها برای فرد در اوایل بارداری فوق العاده به نظر می‌رسد و بعضی دیگر ممکن است ناگهان طعم ناخوشایندی پیدا می‌کنند.
  • طعم فلزی در دهان: اکثر بانوان باردار بیان می‌کنند که در مراحل اولیه بارداری طعم فلز در دهان خود احساس می‌کنند.
  • سردرد و سرگیجه: سردرد، حس سبکی سر یا سرگیجه در اوایل بارداری رایج است. این علائم به دلیل تغییراتی است که در وضعیت هورمونی بدن و میزان حجم خون رخ داده است.

علائم اولیه بارداری چیست؟ ۱۳ نشانه بارداری که به تشخیص آن کمک می‌کند

بررسی علائم اولیه بارداری توسط پزشک

اکثر علائم اولیه بارداری با شرایط پزشکی دیگر و همچنین چرخه قاعدگی معمولی هم‌پوشانی دارند. در واقع علائم قبل از قاعدگی بسیار شبیه به علائم اولیه بارداری هستند. این نشانه‌ها تشخیص این دو را از هم دشوار می‌کند.

برای بررسی این علائم می‌توانید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید یا آنلاین و از طریق اینترنت با بهترین پزشک زنان در سایت‌های پزشکی مشورت کنید. پزشکان متخصص و حرفه‌ای سایت درمانکده در این زمینه می‌تواند شما را راهنمایی کنند. متخصص روماتولوژی، متخصص زنان و جمعی از بهترین پزشکان در این وب‌سایت در حال فعالیت هستند تا در سریع‌ترین زمان ممکن ویزیت شوید.

خلاصه

با وجود این‌که آزمایش‌های بارداری و سونوگرافی تنها راه‌های مطمئن برای تشخیص بارداری هستند؛ اما گاهی می‌توان با علائم و نشانه‌هایی اولیه بارداری همچون تهوع صبحگاهی، خستگی، حساسیت سینه‌ها و موارد دیگر آن را سریع‌تر تشخیص داد. البته باید توجه کرد که هر کس بارداری را متفاوت تجربه می‌کند.

شناخت علائم اولیه به فرد باردار کمک می‌کند تا مراقبت‌های اولیه بارداری را به‌سرعت شروع کند تا سلامت جنین و مادر تضمین شود. برای دریافت مشاوره در خصوص علائم اولیه بارداری و مراقبت‌های لازم می‌توانید به‌صورت آنلاین با متخصص زنان تهران در وب‌سایت درمانکده ارتباط برقرار کنید.

لطفاامتیاز دهید
دیابت

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است

یافته محققان هلندی: شب زنده‌داری با افزایش خطر دیابت نوع ۲ مرتبط است محققان هلندی دریافتند که افرادی که شب‌ها دیر به رختخواب می‌روند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از کسانی که زودتر می‌خوابند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر دیابت نوع ۲ در شب زنده‌دارها حتی پس از در نظر گرفتن عوامل سبک زندگی ناسالم مانند رژیم غذایی نامناسب، کم‌تحرکی، مصرف الکل، سیگار کشیدن و خواب ناکافی همچنان وجود دارد.
جرون ون درولد، محقق ارشد از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند، توضیح داد: «یکی از دلایل ممکن این است که ریتم شبانه‌روزی بدن در افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، با برنامه‌های کاری و اجتماعی جامعه هماهنگ نیست. این ناهماهنگی می‌تواند به اختلالات متابولیک و در نهایت دیابت نوع ۲ منجر شود.»
در این مطالعه، محققان داده‌های سلامتی بیش از ۵۰۰۰ نفر که در تحقیق در حال انجامی درباره تأثیر چربی بدن بر بیماری‌ها شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این داده‌ها شامل زمان‌های خواب و بیداری معمول هر فرد و عوامل سبک زندگی مرتبط با خطر دیابت بود.
ون درولد افزود: «مطالعات قبلی نشان داده‌اند که افراد با کرونوتیپ دیرهنگام، که دیر به رختخواب می‌روند و دیرتر بیدار می‌شوند، بیشتر به سبک زندگی ناسالم تمایل دارند. این افراد بیشتر در معرض سیگار کشیدن یا داشتن رژیم غذایی ناسالم هستند که خطر ابتلا به چاقی و اختلالات متابولیک از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.»
در طول حدود شش سال پیگیری، ۲۲۵ نفر از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. نتایج نشان داد که شب زنده‌دارها ۴۶ درصد بیشتر از دیگران در معرض دیابت نوع ۲ هستند.
محققان تأکید کردند که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سحرخیز هستند یا الگوهای خواب متوسط دارند، افزایش نمی‌یابد. همچنین، شب زنده‌دارها دارای شاخص توده بدنی بالاتر، دور کمر بزرگ‌تر و چربی پنهان‌تر در بدن هستند. به عنوان مثال، آن‌ها ۱۴ درصد چربی کبد بیشتری نسبت به افرادی با الگوهای خواب متوسط دارند.
ون درولد گفت: «افرادی که کرونوتیپ دیرهنگام دارند، به دلیل چربی بدن بالاتر و چربی احشایی بیشتر، در معرض خطر بیشتری برای دیابت نوع ۲ هستند. گام بعدی بررسی این است که آیا تغییر در زمان‌بندی عادات سبک زندگی این افراد می‌تواند بهبود سلامت متابولیک آن‌ها را به همراه داشته باشد یا خیر.»

اطلاعات بیشتر
دیابت

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲

خطر بالای ابتلا به آسم در مبتلایان به دیابت نوع ۲ مطالعات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، نزدیک به دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به آسم هستند. همچنین، آسمی‌ها نیز به میزان قابل توجهی در خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
به گزارش هلث دی نیوز، تحقیقات جدید حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افراد عادی، ۸۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آسم نیز با افزایش ۲۸ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مواجه هستند.
دکتر “نام نگوین”، محقق ارشد از دانشگاه پزشکی تایپه در تایوان، تأکید می‌کند که این ارتباط دوسویه بین دیابت نوع ۲ و آسم، اهمیت آگاهی بیشتر در میان بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی را نشان می‌دهد.
این یافته‌ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های ۱۷ میلیون نفر از ۱۴ مطالعه پیشین به‌دست آمده است. نکته جالب این است که هرچه شدت آسم بیشتر باشد، احتمال بروز دیابت نوع ۲ نیز افزایش می‌یابد. نگوین افزود که مطالعات آینده باید به بررسی ارتباطات احتمالی بین این دو بیماری بپردازد و راهبردهای پیشگیرانه را برای کاهش خطر دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به آسم پیشنهاد کند.
او همچنین به اهمیت مدیریت دقیق استفاده از کورتیکواستروئیدها اشاره کرد که می‌تواند نه تنها باعث افزایش موقت قند خون شود، بلکه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را نیز افزایش دهد.

اطلاعات بیشتر
دیابت

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها

راهکارهایی طلایی برای تغذیه سالم دیابتی ها تکنیک های ساده زیر به شما کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنید و سالم تر زندگی کنید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وب ام دی، اگر دیابت دارید بهتر است که غذاهای مناسب را برای کنترل دیابت خود انتخاب کنید و سعی کنید به جای بیرون غذا خوردن در خانه آشپزی کنید. وقتی خودتان غذا درست می کنید، پیگیری آنچه می خورید آسان تر می شود.
نکات زیر را قبل از آشپزی کردن در نظر بگیرید:
1. کلی فکر کنید از برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار استفاده کنید. به دنبال آرد و نان 100% گندم کامل و سایر غلات کامل مانند جو باشید.
انتخاب را ساده نگه دارید. به عنوان مثال، اگر وقتتان کم است، یک بسته برنج قهوه ای منجمد از قبل پخته شده را در مایکروویو گرم کنید.
2. فیبر بیشتر مصرف کنید حداقل 8 گرم فیبر در هر وعده غذایی را هدف قرار دهید، به خصوص زمانی که غذاهای غنی از کربوهیدرات می خورید. اینکار به مدیریت قند خون، حفظ احساس سیری و برای سلامت قلب شما کمک می کند. این تکنیک بسیار مهم است زیرا دیابت احتمال بیماری قلبی را بیشتر می کند و اگر فیبر بیشتری مصرف کنید می توانید از آن پیشگیری کنید.
سعی کنید موارد زیر را امتحان کنید:
نخود فرنگی لوبیا جو دوسر جو میوه هایی مانند سیب، گلابی، توت و مرکبات سبزیجاتی مانند سیب زمینی شیرین، کلم بروکسل، کلم بروکلی، هویج و چغندر 3. برخی از کربوهیدرات ها را با چربی خوب جایگزین کنید چربی های تک غیراشباع مانند آجیل، آووکادو، روغن زیتون و روغن کانولا می توانند به کاهش قند خون شما کمک کنند. فقط از مصرف وعده های زیاد خودداری کنید تا کالری زیادی دریافت نکنید.
آجیل و آووکادو را به سالاد و خوراکی های مختلف اضافه کنید. به دنبال سس های سالاد، مارینادها و سس های تهیه شده با روغن کانولا یا زیتون باشید. می توانید با این دو روغن هم غذای خود را به خوبی بپزید.
4. غذاهایی بخورید که قند خون را افزایش نمی دهند گزینه های خوبی که به احتمال زیاد باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شوند عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، آووکادو، سالاد سبزیجات، تخم مرغ و پنیر. این موارد را به بشقاب خود اضافه کنید تا به تعادل غذاهایی که کربوهیدرات می خورید کمک کنید.
5. چربی اشباع کمتری مصرف کنید غذاهایی با چربی اشباع کمتر انتخاب کنید. برای مثال بهتر است از سس خامه ای صرف نظر کنید و به دنبال تکه های گوشتی بدون چربی، لبنیات بدون چربی یا کم چرب و منابع گیاهی پروتئین مانند لوبیا، عدس یا آجیل باشید.
6. به اندازه وعده غذایی پایبند باشید آیا دستور غذای شما بیان می کند که کالری، کربوهیدرات، فیبر و چربی موجود در غذای شما چقدر است؟ این اطلاعات مفید است. پس تنها کاری که باید انجام دهید این است که به اندازه وعده پیشنهادی پایبند باشید.
7. به چربی گیاهی فکر کنید روغن کانولا یا روغن زیتون را به مواد اولیه خود برای پخت و آماده سازی غذا تبدیل کنید. هر دو غنی از چربی تک غیراشباع هستند. روغن کانولا همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است.
8. سالاد آماده داشته باشید یک سالاد بزرگ اسفناج یا سالاد کاهوی رومی پر از سبزیجات را در یک ظرف در بسته بدون سس نگهداری کنید. می‌توانید آن را همراه با شام یا به عنوان میان‌وعده برای چند روز آینده میل کنید.
9. دسر میوه ای آماده کنید با چند تکه چاقو می توانید چند تکه میوه را به یک سالاد میوه زیبا تبدیل کنید. روی آن آب لیمو بریزید. ویتامین C موجود در آب لیمو از قهوه ای شدن میوه ها جلوگیری می کند.
10. نوشیدنی سالم انتخ..

اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *